Af Sonja Furu, 23. September 2016

Udsigt til nye skatteregler for privat biludlejning

Er du forvirret over skatten, når du lejer din bil ud? Så er du er ikke den eneste. Hos GoMore har vi længe arbejdet på at skabe en åben og konstruktiv dialog om skattereglerne på området. I sidste uge besøgte skatteminister Karsten Lauritzen os på vores kontor i Kompagnistræde. Og vi havde en god snak med en engageret minister om, hvad der skal til.

_9070933

Som reglerne er nu, skal du betale skat af det, du tjener, når du lejer din bil ud. Til gengæld kan du trække flere af dine udgifter fra. For eksempel, at det slider ekstra på bilen, at der bliver kørt mere i den. Men det betyder, at du løbende skal kende bilens værdi og værditab for at beregne det præcise beløb. Det er et regnestykke, som er både forvirrende og tidskrævende. Hvor meget værdi taber din bil af en tur fra Århus til København og tilbage igen?

De regler er svære at finde rundt i. Og det er jo typisk helt almindelige borgere, og ikke regnskabskyndige revisorer, der bruger deleøkonomien.

Det drøftede vi med skatteminister Karsten Lauritzen, da han var på besøg på vores kontor i København. Og han var åben for, at der skal være regler, der passer med en moderne deleøkonomi. Sammen med sine folk i Skatteministeriet vil han i løbet af efteråret arbejde på nye skatteregler, der skal tilgodese brugen af deleøkonomiske virksomheder.

Karsten Lauritzen sagde blandt andet, at de har opgivet at trække nogle gamle rigide skatteregler ned over de deleøkonomiske forretningskoncepter, og at de gerne vil sikre, at deleøkonomien i Danmark vokser: “Hvis vi tænker os om politisk og giver plads til, at deleøkonomien kan vokse, så tror jeg, at det kan blive en kæmpe vækstmotor i det danske samfund.”

Hos GoMore ønsker vi klare regler, så det er let for dig at leje din bil ud. Derfor foreslår vi et bundfradrag for privat biludlejning, præcis som vi i dag har det for privat udlejning af sommerhuse og lejligheder.